Velkommen til min profil.
Jeg hedder Niels Moestrup
Tryk her og se mine priser.
Tryk her og se mit cv.
Tryk og læs det med småt, etik og betingelser.
Tryk her og læs nogle af mine referencer.
Tryk her og se mine kontaktdata.
Jeg medlem af Harvard Medical School – Institute of Coaching (HMS), som forsker i, udvikler og samler de bedste videnskabsteoretiske tilgange inden for coachingpsykologien, psykologi, Positiv Psykologi , neurovidenskab og ledelse.
HMS deler sin forsknings-, teori- og praksisartikler ud og ofte holder de webinar/forelæsninger, online, på det højeste niveau.
Det er din sikkerhed for, at de samtaler, iden for coachingpsykologien og terapien, samt undervisning, som du modtager, er af højest mulige videnskabelige kvalitet.
Samtidig sparrer jeg med filosoffer og psykologer, får supervision af psykologer, plus jeg er løbende deltager på relevante konferencer, forelæsninger og kurser, fortrinsvis på universiteter i Danmark.
Jeg er drevet af ny viden og en konstant høj faglig udvikling, med baggrund i videnskaben om:
✅ Psykologi
✅ Coachingpsykologi
✅ Evidensbaseret coaching
✅ terapi
✅ filosofi
✅ ledelse
Alt hvad jeg gør, gør jeg, fordi jeg er overbevist om, at vi alle har ret til et bedre liv, hvor vi trives bedst muligt.
Du og jeg har ret til at have det sjovere, opleve mere glæde og mere lidenskab, og være bedre til at klare den modstand, smerter, lidelser og den sorg, som livet altid byder på.
Min vision er at gøre det så enkelt og let som muligt for dig at nå det, du gerne vil.
Dét har jeg både kompetencerne og værktøjerne til.
Min tilgang til at hjælpe dig!
Jeg bruger ikke en bestemt samtale-, coaching- eller terapimodel, men jeg tilpasser mig til din læringsstil og -behov, da min værktøjskasse og viden er stor.
Jeg giver dig den størst mulige frihed i dialogen, så du bliver behandlet på den måde, som passer bedst til dig, til din personlighed og i forhold til dine problemer.
Du skal ikke tilpasse dig mig, det er min opgave at tilpasse dig, din personlighed og dine problemer!
Du vil opleve en afvekslende dialog, så du får de bedst mulige løsninger og den bedst mulige hjælp.
Det er ikke dig, der skal tilpasse dig nogle bestemte teorier, modeller og metoder.
Det er min opgave at tilpasse mig dig og de problemer, du kommer med.
Jeg arbejder aldrig med quick fix, Smart-I-En-Fart og One-Size-Fits-All, og jeg ved, at ting tager tid, så du og jeg tager et seriøst ansvar for, hvor du skal hen og hvad du vil.
For mig, handler det om at skabe størst mulig tillid, tryghed, et “højt-til-loftet-miljø” og om at turde involvere sig helt.
Det vil du kunne mærke, jeg gør!
Sådan arbejder jeg med coaching / coachingpsykologi
Jeg arbejder eksistentielt* og eklektisk*, blandt andet med kognitiv*, narrativ*, metakognitiv*, filosofisk, protreptisk*, 3. generations* coachingpsykologi* og med sokratisk* dialog.
Men dét vil du ikke lægge mærke til i samtalen.
Nogle har behov for at læsse af. “Endelig er der een, der lytter”.
Andre vil gerne presses lidt og udfordres på deres tankemønstre, mens andre igen vil have gode råd og guidning undervejs.
Så er der andre, som “undervises” i psykologien, undervejs, for at forstå “hvorfor gør jeg det, jeg gør, Niels?”, også kaldet “psyko-edukation”.
Jeg har hele tiden det ene øre på den adfærd, de tanker og de følelser, du fortæller om, som er årsagen til, at du har booket tid hos mig.
Jeg lytter til de ord, du bruger – ord betyder noget! – hvordan du udtrykker dem, og hvor let eller hvor svært du har ved at sætte ord på.
Jeg er også opmærksom på, når du springer let henover et emne, hvis du undgår et emne eller når jeg oplever modstand, fordi du måske synes, det er svært at tale om.
Skal du presses? Skal jeg insistere og lægger der noget “guld” der, som vi skal kigge på.
Selvom du har et mål med at booke samtalen, så er det ikke altid en målfokuseret samtale – det hjælper sjældent og i bedste tilfælde er det symptombehandling – så har vi vil tit have fokus på processen.
3. generations® coaching
I modsætning til de almindelige og, efter min erfaring, meget fastlåste coachingmodeller, som var og er (relativ) meget mål-fokuseret og symptombehandlende, så er 3. generations coachingen fokuseret på:
– Hvem er jeg?
– Hvorfor lever jeg, handler, tænker og føler jeg, som jeg gør?
– Hvad kan jeg gøre for at ændre eller udvikle mig?
Det kan være udemærket at være målfokuseret, men hvis fundamentet, som i: “hvem er jeg?”, ikke er på plads,
hvordan kan vi så være sikre på om målet, er det det rigtige mål?
Omvendt, hvis vi i meget høj grad er i en tilstand af:
“Jeg ved hvem jeg er, hvorfor jeg lever, handler, tænker og føler, som jeg gør!”,
– så behøver vi ikke at være voldsomt målfokuseret, for så ved vi, hvilke mål vi har og hvilke nye mål, som er gode for os.
3. generations coaching er mere fokuseret på, og tillid til, processen frem for på målet.
Målet skal du nok nå og du bliver bedre til at justere undervejs. Men husk nu, at Rom blev ikke bygget på én dag.
3. Generations Coaching er refleksion mellem to mennesker – eller i gruppen – og netop fordi det er refleksion, omfatter den begge parters indre og ydre liv, og det samspil, som opstår mellem dem og deres indbyrdes refleksion.
Coaching bliver et møde mellem to mennesker, en coach og klienten, som fortløbende har til formål at skabe den optimale refleksion mellem dem begge.
Til klientens store fordel.
Positiv Psykologi i Coachingpsykologien
Positiv Psykologi er videnskaben om menneskelig trivsel og om hvad der gør os i stand til at håndtere modstand i livet bedre, eller bedst mulig, hvor den ”almindelige” (kliniske) psykologi handler om at gøre syge mennesker symptomfrie eller raske.
Med andre ord: From What´s Wrong to What´s Strong, og som udvikler din psykologiske modstandskraft / resiliens / robusthed / psykologiske kapital.
Tryk her og læs mere om Positiv Psykologi.
Og her
Walk & Talk® og coaching / terapi
Vi går til samtalerne!
Af flere grunde, men hovedsageligt fordi det er mest befordrende for at få en dybere samtale, så løsningerne på problemerne hurtigere og bedre bliver løst.
Der ligger efterhånden så meget forskning bag alle de fordele, der er ved at gå og samtale, og flere af dem kan du læse herunder.
”Jamen, hvad nu hvis jeg bliver ked af det og tuder? Jeg ønsker ikke folk skal se mig.”
Nej, det kan jeg godt forstå, at du har det sådan. Men dels går vi steder, hvor der er rimelig fred og ro, dels er der ingen der rigtig kigger.
En anden fordel for dig er, at du ikke kommer til opleve, at der bliver stirret på ig, og du vil opleve at samtalen er ganske uformellerne og behagelig, trods, måske, et tung og alvorligt emne.
Vi går i et langsomt tempo og der er altid mulighed for at sidde ned undervejs.
Typisk går vi mellem 4 og 7 km på 3 timer.
Tryk her og læs mere om Walk & Talk her – og her!
Den filosofiske samtale.
Du vil nok ikke bemærke det, men alt efter emne og problem, samt hvem du er, vil jeg hive forskellige tilgange frem af værktøjskassen.
Nogle gange også den mere filosofiske tilgang, så som eksistentialismen, stoicismen og protreptikken. Hver har deres fordele.
Kognitiv coaching og terapi
Kognitiv coaching og terapi er en metode, der hjælper klienten med at udvikle bedre tankemønstre for at forbedre dennes følelsesmæssige og adfærdsmæssige velbefindende.
Kognitiv terapi, særligt kendt som kognitiv adfærdsterapi (KAT), fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre, som kan føre til uønskede følelser og adfærd.
Kognitiv coaching bruger lignende principper, men retter sig mod præstationsforbedring og personlig udvikling. Gennem strukturerede samtaler og øvelser lærer klienten at udfordre og omformulere uhensigtsmæssige tanker, forbedre problemløsningsfærdigheder og opbygge selvtillid, hvilket fører til mere konstruktive livsvalg og øget psykologisk robusthed
Metakognitiv terapi
Metakognitiv terapi (MKT / METAKOGNITION = tanker om de tanker, vi har) er en terapiform, som fokuseret på at formindske metakognitive overbevisninger, som fastholder tilstande af bekymringer, overtænkning, tankemylder og opmærksomhedsfiksering på negative tanker. Hvilket ofte medfører lav eller lavere livskvalitet, angst og stress.
ACT – Acceptance Commitment Terapi
ACT´s mål er at lære dig at acceptere det, der ligger uden for din kontrol, samt at forpligt dig til at handle.
Du lærer at stoppe med at fortrænge, undgå og benægte dine følelser – det modsatte gør kun livet mere svært for dig – samt hvilke adfærdsmæssige ændringer, du skal foretage dig, for at få mere trivsel og overskud i dit liv.
Du lærer, blandt andet, at sproget, det talte og det tænkte, er nøglen til ændring af din fastlåsthed.
Kort fortalt, så tales der om at øge din Psykologisk Fleksibilitet*, og dermed blive bedre til at håndtere de svære ting i livet, som alle kommer til at opleve.
Årsagen til mistrivsel er, ud fra denne teori, Psykologisk Fastlåsthed (rigidtet).
3 timers sessioner og coaching
Vi starter som regel med en 3 timers samtale
“Kan man virkelig tale i 3 timer” – tænker du måske?
Svaret er et klart: ja!
Tiden går virkelig hurtigt.
Fordelen ved 3 timer i træk er, at den maske og ubevidste modstand, som vi alle sammen har, skal ha´ tid til at falde eller forsvinde i et eller andet omfang.
Du, som klient, skal også ha´ tid til at tale dig varm, ligesom jeg skal have tid til at finde de små ”revner” hos dig, hvor jeg kan sætte ind og hjælpe dig bedst.
Med ”maske” mener jeg ikke, at du bevidst skjuler noget, men at vi næsten altid har et forsvarsværk, især ubevidst, som forsøger at beskytte os mod det, som vi synes er ubehageligt.
Det, som vi ikke har lyst til at stille til skue. Men det er her, vi gerne vil ind og ha´ “sorgen, smerten eller lidelsen” helet.
3 timer gør også, at vi kommer i et godt flow, får bygget en tillid op og at vi kan tage det stille og roligt.
Ja, du vil være fyldt godt op, når de 3 timer er overstået, så samtalen slutter altid med resumé, hvor vi samler op på de vigtigste punkter.
Vælger du at investere i et klippekort og dermed et længere forløb, vil de næste samtaler som regel vare 1,5 til 2 timer.
Læs om alle ydelser – 3 timer, klippekort, årsabonnement mm
Dit udbytte af en eller flere samtaler
✅ Mere glæde i hverdagen og oftere vil du opleve trivsel og overskud.
✅ Øget selvværd.
✅ Større grad af modstandskraft / robusthed.
✅ En meget større grad af overskud – også i pressede situationer.
✅ En langt højere grad af trivsel.
✅ Bedre håndtering af angst, stress, depression.
Jo mere du trives, des større overskud du har, des nemmere har du ved at klare de problemer, du vil blive udsat for i livet.
Du er kan altid booke en gratis og uforpligtende forsamtale via telefon.
KONTAKT MIG:
Niels@andtalk.dk
SMS 40409547
Tryk her og læs om det, jeg kan hjælpe dig med.
*Psykologisk Ordbog:
Eklektisk:
– udvælgende; at udvælge og sammensætte elementer fra forskellige områder til et hele; udsøgende
Evidensbaseret Coaching
Evidensbaseret coaching er coachingmetoder og -tilgange, der bygger på forskningsresultater og videnskabeligt understøttede teknikker. Det betyder, at coachens tilgange og værktøjer er testet og har vist at virke. Målet er at støtte klienten effektivt ved at bruge teknikker, som er veldokumenterede og har positiv effekt på motivation, læring og udvikling.
I modsætning til den oprindelige coachingtilgang, så som NLP eller med forskellige trin, hvor du skal tilpasse dig.
Eksistentiel filosofi:
– den eksistentielle filosofi forstår mennesket med udgangspunkt i dets konkrete tilværelse og undersøger, hvad der kendetegner tilværelsens vilkår, og hvordan mennesket kan påtage sig sin tilværelse som en opgave.
Coachingpsykologi:
– Coachingpsykologien er nærmere den rene psykologi og er (mere) videnskabeligt funderet, fremfor den oprindelige coaching, som de fleste coaches bruger i dag. Det sikrer dig en langt større kvalitet i samtalerne og dermed også en bedre hjælp. Værktøjskassen er sammensat til at klare komplicerede opgaver, fordi man tager fat i roden af problemet og aldrig symptomerne.
Kognitiv terapi:
– hvilke tanker har du og hvad indeholder de?
Metakognitiv terapi:
– de tanker, du har om dine tanker og den opmærksomhed og værdi, du giver dem.
Psykologisk Fleksibilitet:
– begreb i ACT, som er en ønsket tilstand, således du har nemmere ved at se flere, sundere, muligheder for at håndtere den modstand, der er livet, samt de negative følelser og tanker, der vil opstå!
Protreptik:
– at vende det væsentlige imod en eller mod sig selv. En filosofisk samtaleteknik, der stiller store krav til coachen og som udfordre klienten på dennes værdier.
Resiliens:
– psykologisk begreb for evnen til at håndtere stress og modgang. Oftes bruges begrebet som ‘Robust’, selvom det er ikke er helt korrekt, men også ‘psykologisk modstandskraft’.
Psykologisk Rigiditet:
– begreb i ACT: stiv, ubøjelig, ufleksibel, fastlåst